Zoeken
  • Mila Oksana Pors

Aan al het goede komt een eind...

Bijgewerkt: 4 dec 2020Zo ook aan deze studie. Wat een gek idee! Twee jaar lang is de maandag mijn lievelingsdag geweest. Twee jaar lang heb ik als een spons alle nieuwe kennis in mij opgenomen. Maar ook twee jaar lang heel hard werken. En twee jaar lang mezelf tegenkomen. Één ding kan ik zeggen en dat is dat dit de beste studiekeuze is die ik had kunnen maken! Wat heb ik veel geleerd en wat heb ik veel mooie inspirerende mensen ontmoet. Wat is er veel op mijn pad gekomen en ook weer verdwenen.


De dingen die ik geleerd heb zijn super mooi! Een nieuwe wereld qua onderzoek. Lekker praktisch en creatief. Heel anders dan ik vanuit mijn vorige studie Theater-, Film- en Televisiewetenschap gewend was. Veel interessante literatuur voorbij zien komen, inspirerende lessen, zowel bij NHL Stenden als in de praktijk. Maar om heel eerlijk te zijn, is er één ding wat ik het allermooist vind en dat is de groei die ik als mens heb doorgemaakt. En ook daar heeft deze studie een bijdrage aan geleverd.


De állereerste studiedag weet ik nog precies. Meteen was ik enthousiast. Maar ook meteen dacht ik ok dit gaat pittig worden. En daar heb ik gelijk in gekregen. Naast 32 uur werken en een niet zo gezond lichaam is een deeltijd masterstudie niet niks. Maar he opgeven is nooit een optie geweest. Het eerste jaar stond ik met plezier op maandagochtend om 5:00 uur naast mijn bed om met de trein van Harderwijk naar Leeuwarden te gaan. Als je dat voor elkaar krijgt als studie, dan doe je echt wat goed! En niet alleen als studie, maar ook als studiegenoten. Wat een leuke club mensen bij elkaar en wat heb ik jullie de afgelopen weken/ maanden gemist door die stomme corona!


Het tweede jaar ben ik verkast naar Sneek. Lekker dicht bij Leeuwarden, nooit meer zo vroeg op. En dan bedenk je dat je een heel ander afstudeeronderwerp kiest en eigenlijk nooit meer voor les naar Leeuwarden hoeft en je meer in Amsterdam en Den Haag te vinden bent. Dit heeft van mij een logistiek wonderkind gemaakt haha! Misschien niet de makkelijkste weg, maar absoluut de mooiste! Sarah en Tim wil ik nog in het bijzonder bedanken voor het gesprek dat ervoor gezorgd heeft dat ik nu afstudeer op een onderwerp wat zo dicht bij mezelf ligt. Misschien ben ik hierdoor té betrokken, maar f*ck it! Wat heb ik van deze afstudeertijd genoten.


Mijn doel was om iets te gaan ontwerpen wat écht in de praktijk gebracht zou worden en dan het liefst ook écht een waardevolle bijdrage zou leveren. Natuurlijk is het nu nog te vroeg om dat te zeggen, maar als ik zie wat de podcast nu al teweegbrengt, word ik hier ontzettend blij van. Ook al heb ik nog geen papiertje, het voelt toch alsof ik al geslaagd ben!

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven